Eet-/drinkproblematiek

Voedingsproblemen leveren vaak veel stress op bij ouders want eten en drinken zijn essentieel.meisje toetje afbeelding

Voorbeelden van eet- en drinkproblemen zijn kinderen die veel spugen, zich verslikken, niet goed kunnen zuigen en kinderen die moeite hebben met het kauwen of met het afhappen van een lepeltje. Sommige kinderen krijgen eten via een sonde, omdat gewone voeding niet lukt.

Er wordt gekeken naar de totale motoriek en de houding waarin en de wijze waarop het eten en drinken het beste gegeven kunnen worden. Er wordt gelet op de aan- of afwezigheid van reflexen en de spierspanning en de gevoeligheid in en rond de mond wordt onderzocht.

Omdat ieder kind uniek is zoeken wij constant samen met ouders naar de beste manier om het kind te helpen en te begeleiden.  De behandeling is er op gericht om het eten en drinken gemakkelijker en vooral plezieriger te laten verlopen, passend bij de mogelijkheden van het kind.

Wij vinden het belangrijk dat eten weer leuk wordt en dat kan alleen door een positieve aanpak. De behandeling van eet- en drinkproblemen vindt op verzoek en op verwijzing bij u thuis plaats.

De praktijk is verbonden aan het Eetteam Groningen. Eetteam-logoEen unieke samenwerking tussen meerdere disciplines, waaronder een preverbaal logopedist, diëtist, kinderfysiotherapeut en orthopedagoog/psycholoog. Het Eetteam Groningen ondersteunt kinderen van 0-18 jaar, en hun ouders met eet-, drink en slikproblemen en overgewicht.

Soms is het nodig om andere zorgverleners in te schakelen bij de begeleiding van uw kind. Dit gebeurt altijd in overleg met de verwijzer(s) en ouders.