Behandeling

In de praktijk kunnen baby’s en (jonge) kinderen terecht voor verschillende behandelingen, gericht op problemen in de spraak- en taalontwikkeling of op het gebied van het eten en drinken.

Ieder kind is uniek. In overleg met ouders worden behandeldoelen opgesteld die passen bij het kind en aansluiten bij de hulpvraag. Hierbij wordt gebruik gemaakt van (gestandaardiseerde) testen en onderzoeken om een goede beginsituatie te kunnen bepalen.

De praktijk bezit veel kennis van verschillende (behandel)methoden, waaronder OMFT (oefentherapie die gericht is op het verbeteren van een verstoorde evenwicht in het gebruik van de spieren in en om de mond), PROMPT (het aanleren van spraakbewegingen door de mondbewegingen te laten voelen) en PECS (communicatiemethode met behulp van pictogrammen).

Het is altijd mogelijk om een vrijblijvend logopedisch onderzoek aan te vragen omĀ  duidelijk te krijgen of behandeling wel of niet nodig is. De logopedist kan u dan ook meer informatie geven over de mogelijkheden en verschillende (behandel)methoden.