COVID

Inmiddels zijn we in de praktijk al helemaal gewend aan alle regels rondom Corona en hopelijk kunnen we binnenkort versoepelen. Tot die tijd is het belangrijk op ons aan de volgende praktijkregels te houden.

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling ook geen 1,5 meter afstand te houden maar wel tot volwassenen. (RIVM richtlijn 30-9-2020).

  • Bij binnenkomst maakt elk kind gebruik van de desinfectiegels zoals deze in onze praktijk worden aangeboden.
  • Er mag bij kinderen die niet alleen mee naar de behandelruimte kunnen komen 1 ouder mee in de behandelkamer. Ouders dienen tijdens het gehele bezoek een mond-neusmasker te dragen.
  • Bij voorkeur werken wij als dit kan in deze periode individueel met de kinderen en wacht de ouder in de wachtkamer. Natuurlijk wordt u aan het einde van de behandeling even bijgepraat over wat er tijdens de behandeling is gedaan en worden de oefening voor thuis uitgelegd.
  • Wij verzoeken iedereen om niet met het hele gezin naar de praktijk te komen zodat volle wachtkamers voorkomen worden.
  • Indien u of uw kind niet naar de praktijk kan komen dan bieden wij graag een online behandeling aan via beeldbellen met WeSeeDO. Zo kan de behandeling toch gewoon doorgaan.

Mijn kind is verkouden. Mag ik naar de behandeling komen?

Nee, helaas niet. Kinderen moeten thuisblijven als:

  • Het kind naast verkoudheidsklachten ook koorts heeft en/of benauwd is en/of (meer dan incidenteel) hoest. Het kind hoeft in principe niet getest te worden (tenzij het ernstig ziek is, neem dan altijd contact op met de huisarts) en blijft thuis totdat deze klachten minimaal 24 uur over zijn.
  • Het kind een contact is van een patiënt die positief getest is op het nieuwe coronavirus en het kind klachten heeft die passen bij COVID-19. Graag de praktijk op de hoogte stellen zodat wij eventueel maatregelen kunnen nemen.
  • Het kind bij iemand in huis woont, die naast milde klachten die passen bij corona ook koorts heeft en/of benauwd is. Iedereen in het huis blijft dan thuis totdat die persoon een negatieve testuitslag heeft.
  • Het kind een huisgenoot is van iemand die positief getest is op het coronavirus.

Er zijn natuurlijk kinderen die chronische verkoudheidsklachten hebben i.v.m. astma of KNO klachten. Overleg dan met de behandelaar.

Bij vragen neem vooral contact met ons op. De mobiele nummers van alle medewerkers staan onder het kopje ‘contact’ op onze website. Bij vragen kunt u gerust uw eigen behandelaar bellen.