Autisme

Kinderen met autisme spectrum stoornissen (ASS) hebben vaak moeite met het communiceren met anderen. Ze begrijpen en ervaren de wereld om zich heen vaak anders. Soms zijn kinderen daardoor heel bang voor alles om zich heen en wil je ze het liefst beschermen, terwijl je je kind tegelijkertijd de wereld in wilt helpen. Soms stemmen kinderen niet af op jou als ouder of op hun omgeving en wil je juist heel graag contact met ze krijgen.

Wij zien in onze praktijk veel kinderen met ASS problemen. Van hele jonge kinderen met kenmerken van autisme of kinderen die al op jonge leeftijd een diagnose ASS hebben gekregen tot wat oudere kinderen die voor bijvoorbeeld spraaktaalproblemen of andere problemen komen maar door hun autisme soms een iets andere benadering nodig hebben.

Bij de jonge kinderen proberen wij samen met de ouders een ingang te vinden voor communicatie zodat de wereld voor hen wat begrijpelijker wordt en ze stappen de wereld in kunnen maken.

Voor de oudere kinderen bieden wij een veilige werk- en oefenplek, want hoe groot of klein het probleem ook is of hoe bijzonder het gedrag soms kan zijn, elk kind met ASS heeft zijn eigen unieke kijk op de wereld en wij helpen ze graag een stapje verder.