Vergoedingen

De praktijk heeft voor 2021 met alle verzekeringsmaatschappijen een overeenkomst. Logopedie wordt vanuit de basisverzekering volledig vergoed. Volwassenen hebben een eigen risico wat eerst aangesproken wordt.

U kunt bij alle zorgverzekeringen gebruik maken van de Directe Toegang Logopedie (DTL). U heeft dan geen verwijzing meer nodig van de huisarts. Er wordt dan in de eerste behandeling een vragenlijst met u doorgenomen. Mochten hier bijzonderheden uit voort komen (rode vlaggen) dan dient er alsnog een verwijzing te komen. Wilt u weten hoe dat voor u zit, vraag dat gerust bij ons na.

Op medische indicatie komen wij ook aan huis. Hiervoor is altijd een verwijzing met verzoek tot behandeling aan huis van de huisarts of medisch specialist nodig.

Behandelingen worden rechtstreeks bij uw zorgverzekering gedeclareerd. Niet nagekomen behandelingen of te laat afgezegde behandelingen kunnen in rekening gebracht worden. Deze worden echter niet door de zorgverzekering vergoed. U kan dan een rekening ontvangen.

In verband met onze specialisatie bedienen wij een grote regio (bijna de hele provincie Groningen en de kop van Noord Drenthe). Spijtig genoeg kunnen wij voor verzekerden van VGZ en Caresq geen huisbezoek afleggen buiten een straal van 10 kilometer van de praktijk. VGZ en Caresq betalen helaas een hele lage niet kostendekkende vergoeding voor de uittoeslag waardoor het voor ons niet haalbaar is om patiënten die buiten deze straal vallen te kunnen bezoeken. Ons verzoek aan m.n. VGZ om dit bedrag voor onze praktijk te verhogen heeft helaas tot niets geleid. Natuurlijk bent u dan wel van harte welkom in de praktijk. Verzekerden van deze Zorgverzekeraars die binnen deze straal van 10 km wonen kunnen wij wel gewoon blijven bezoeken.

Onder VGZ vallen ook de labels van:    
VGZ Zorgverzekering                       
IZZ  Zorgverzekering
IZA Zorgverzekering
N.V. UMC
N.V. Unive
VGZ Cares

Onder de labels van Caresq vallen:
Promovendum
Besured
National Academic
iptiQ Life S.A.
CAK Volmacht